به گزارش واحد دریافت خبر یزدفردا : در ابتداي اين مراسم دكتر وفاييان معاونت شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر استان يزد اعلام کرد امر پیشگیری از مواد مخدر بر عهده همه جامعه است وباعث خوشحالیست که کانونهای دانشجویی هلال احمر به صورت خودجوش در این امر مشارکت می کنند. وی با بیان اینکه بایستی باورهای غلط در گروههای مختلف جامعه اصلاح شود اظهار داشت ما بر آن شده ايم تا امر مبارزه با مواد مخدر را اجتماعي كنيم و پايگاههايي را ايجاد كنيم تا همرزم ما در مبارزه با اعتياد شوند و ضمنا بايد باور داشته باشيم كه اين يك آسيب اجتماعي است و ما رويكرد كنترل و كاهش آسيب را داريم. دادن آگاهي و ترك باورهاي غلط بهترين راه پيشگيري است.
ما اگر بدانيم كه 8% جامعه معتاد است ما برنامه هايي داريم كه 92% معتاد نشوند. باور غلط كه مخدرها بد است و محرك ها بد نيستند اشتباه است و اولين قدم ما شناسايي باورهاي غلط است. بايد بدانيم كه برخي مسيرها قهقرايي است و بهترين درمان پيشگيري است.
در ادامه سرهنگ رضايي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر شهرستان يزد نيز در سخنراني خود ابراز كرد دانشجویان یکی از اقشاری هستند که می توانند با ورود به امر پیشگیری در زمینه مواد مخدر در میان همسالان خود الگوی صحیحی را ارائه کنند و این گونه همایش ها و برنامه ها می تواند حساسیت و آگاهی در میان دانشجویان ایجاد کند.
صديقي معاونت امور جوانان جمعيت هلال احمر استان يزد نيز در ادامه همايش گفت:بزرگترين شعار جمعيت هلال احمر نجات جان افراد و تغيير نگرشها است.
وی گفت جمعیت هلال احمر در بيش از 30 دانشگاه استان كانون دانشجويي ایجاد کرده که این کانونها می توانند نقش زیادی در کاهش آسیب های اجتماعی ایفا کنند. وی گفت جوانان هلال احمر بایستی ایایفا کننده نقشی فعال در کاهش کلیه آسیب های اجتماعی در جامعه خود باشند چرا که آسیب های اجتماعی مختلف هم چون اعتیاد، ایدز، بزه و ... از هم جدا نبوده و به هم پیوسته هستند و بهترین راه برای کاهش آسیب ها میان جوانان استفاده از خود آنها در زمینه پیشگیریست.
در پايان آقاي قائم محمدي رئيس دفتر پيشگيري از آسيب ها ي اجتماعي اداره كل بهزيستي نيز به سخنراني پرداخت و گفت: بشر هر چه از تاريخ زندگي اش مي گذرد پيشرفتهاي بيشتري كرده و ابزار جديد آورده و به همراه اينها آسيبهاي جدي هم آورده كه از جمله اين آسيبها اعتياد است. آموزش مهارتهاي زندگي از جمله كاهش مصرف و پيشگيري است.
وي ضمن تعريف طيف قاطعيت به اين نكته پرداخت كه در جامعه كنوني ما افراد بيشتر به سمت سلطه گري يا سلطه پذيري گرايش دارند و كمتر به سمت قاطعيت هستند و همين موضوع مشكل مهارت نه گفتن ايجاد مي كند.
در بحث مواد مخدر اولين مصرف بيشترين لذت را به فرد مي دهد و فرد در دفعات بعدي بايد مصرف بيشتري داشته باشد تا همان لذت را ببرد و اين مسئله باعث مي شود تا نهايتا شكل مصرف فرد به سمت خوردن و نهايتا تزريق پيش رود. در ادامه بحث به راهكارهاي نه گفتن پرداخته شد و همچنين براي اينكه چگونه مهارت نه گفتن را پيدا كنيم.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 19,ژانویه,2025